­ OKUL | Kültür Portalı

Okul - Isparta

Adres Senirkent
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş M.E.B
Yaptıran Senirkent Halkı, Belediye,Özel İdare
Yapım Tarihi 1930’lu yıllar
Vakfiye
Genel Tanım Z+1 katlı, yarı bodrumlu, dikdörtgen planlı, simetrik plan şemalı, kırma çatılı, geniş ahşap saçaklı, saçak altı kare kasetli, yığma taş duvarlı, tüm pencereleri kesme taş söveli,yol ve bahçe önünde merdivenli girişli,1. kat döşemesi ahşap olan oldukça sağlam bir yapıdır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Dış cephe taş duvarları aralarına çimento harç ile yeni derz dolgusu yapılarak üzeri siyah boya ile belirginleştirilmiştir. Binaya giriş merdivenleri beton, zemin kat tabanı mozaik ile yenilenmiştir.
Ayrıntılı Tanımı 1928 yılında yapımına başlanarak, 1932 yılında faaliyete geçen yapı, Z+1 katlı, yarı bodrumlu, simetrik dikdörtgen plan şemalı, kırma çatısı Marsilya tipi kiremit kaplı, geniş ahşap saçak altı kare kasetli, yığma taş duvarlı, tüm pencereleri kesme taş söveli, yol ve bahçe yönündeki giriş kapılarına merdivenler ile ulaşılan, üst kat döşemesi ahşap, oldukça sağlam bir yapıdır. Dış cephe taş duvarları aralarına çimento harç ile yeni derz dolgusu yapılarak üzeri siyah boya ile belirginleştirilmiştir. Yapının dış duvar köşeleri kesme taşlar ile yarım kaydırma tekniğinde örülmüştür. Dış cephe kat aralarında betonarme silmeler bulunmaktadır. Sağ ve sol yanda kare formlu simetrik iki yapı, ortadaki dikdörtgen formlu yapıya bitişik olup yaklaşık 1 metre dışarı yönde genişlemektedir. Yapının sokak cephesinde yer alan pencereleri kareye yakın dikdörtgen formda 4 kanatlıdır. Diğer cephelerdeki tüm pencereler ise dikdörtgen formda iki kanatlı olup, tüm cephelerin üst kat pencereleri sivri, alt kat pencereleri yuvarlak kemerli olarak düzenlenmiştir. Kemer kavsaraları da sabit pencerelidir. Tüm pencerelerde betonarme denizlik, kemer üzeri kilit taşı ve kesme taşla yapılan söveler bulunmaktadır. İç mekânlar yüksek tavanlıdır ve betonarme kirişler ile güçlendirilmiştir. Bodrum kat dış duvarında pencere altlarına gelecek şekilde havalandırma delikleri yapılmış olup çoğunluğu kapatılmıştır. Üst kata ulaşımı sağlayan merdivenler bahçeye çıkış kapısının yanında yarıya kadar iki kolludur. Yapı içerisindeki kapıların üst kısımları dış pencere formları ile uyumlu olup, yuvarlak kemerlidir. Binaya giriş merdivenleri beton, zemin kat tabanı mozaik ile yenilenmiştir. Halen kullanılan yapı oldukça iyi durumdadır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı ANTALYA KÜL. VE TAB. VAR. KOR. KUR.NUN 30.05.2008 tarih ve 2244 Sayılı Kararıyla Tescil Edilmiştir.
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita