­ YAZLA HAMAMI | Kültür Portalı

Yazla Hamamı - Isparta

Adı Yazla Hamamı
Mah. Köy - Mevkii Yazla Mahallesi
Adres Yazla Mahallesi Eğirdir/ISPARTA
Vakfiye
Genel Tanım Kültür Bakanlığı Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğünün 17.01.1975 tarih ve 152 sayılı Genelgesi ile kültür varlığı olarak tescil edilmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kültür Bakanlığı Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğünün 17.01.1975 tarih ve 152 sayılı Genelgesi ile kültür varlığı olarak tescil edilmiştir. Isparta Müze Müdürlüğünün yaptığı kazı sonrası yapının bazı bölümleri ortaya çıkarılmıştır. Ortasında havuz bulunan bir bölüm ve bu mekana birer kapı ile bağlanan güneyde farklı büyüklükte üç mekan, güney batı köşede bir mekan ve batıda bir mekan yer almaktadır. Güney tarafta üç dizi halinde bir pöhrenk açığa çıkarılmıştır. Güneydeki mekanların ortasındaki bölüme sıcak ve soğuk su sistemi olarak düşünülebilecek sistem görülmektedir. Yapı bakiyesinin girişi doğudaki basamaklı bölüm olmalıdır. Üst örtüye ait hiçbir iz takip edilememektedir. Yapının batı ve kuzeye doğru devam ettiği anlaşılmaktadır. Kazı devam ettirilebildiği takdirde yapının niteliği net ortaya çıkartılabilir. Yapı bir dönem de imaret/hankah olarak kullanılmış olabilir. Yapı su sisteminden dolayı hamam olmalıdır.
Orjinal Kullanım Çeşme
Bugünkü Kullanımı Çeşme
Önerilen Kullanım Çeşme
Tescil Kararı Antalya Kült. ve Tab. Varl. Kor. Böl. Kurulu’nun 19.04.2010 tarih ve 3969 Sayılı Kararıyla Tesciline
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita