­ DOĞANÇAY MÜZESİ | Kültür Portalı

Doğançay Müzesi - İstanbul

Türkiye’nin ilk çağdaş sanat müzesi olan Doğançay Müzesi, kapılarını 2004’te halka açmıştır. Beyoğlu’nda, 150 yıllık beş katlı tarihi bir binada yer alan müzede Burhan Doğançay’ın eserlerinden küçük bir retrospektifle, babası Adil Doğançay’ın eserleri sergilenmektedir. Sanatçının müzede yer alan eserleri, onun erken dönem figüratif resimlerinden başlayıp, kent duvarlarından ilham alan işlerine ve fotoğraflarına uzanan elli yıllık sanatsal gelişimini kapsamaktadır.

Doğançay Müzesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve sponsor firmalarla işbirliği içinde 2005’ten bu yana temel eğitim okullarında jürili sanat yarışmaları düzenlemekte ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaktadır. Her yıl 1500 okuldan, 8-14 yaşlarında ortalama 7 bin öğrenci bu etkinliğe katılmaktadır. Müze, eğitime sanat üzerinden destek vermeyi amaçlayan bu yarışmaları gelecekte de sürdürmeyi planlamaktadır.

İstanbul Gezilecek Yerler

Beyoğlu / İstanbul / Türkiye
Balo Sokak No: 42, Beyoğlu 34335 İstanbul Türkiye

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10416    Eklenme Tarihi : 16 Mayıs 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 09 Mart 2022 Çarşamba