­ HİDİV KASRI | Kültür Portalı

Hidiv Kasrı - İstanbul

Hidiv Kasrı, İstanbul’un Beykoz ilçesindeki Çubuklu sırtlarına 1907 yılında Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan mimar Delfo Seminati’ye yaptırıldı. Dönemin mimari modasına uygun olarak art nouveau tarzındadır.

TGA

İstanbul’un buharla çalışan ilk asansörlerinden birine sahip olan ve 1.000 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Hidiv Kasrı’nın ana girişinin ortasında mermerden bir çeşme vardır.

TGA

Tavanı vitrayla kaplı olan yapıdaki iki büyük yatak odası, lambrileri, tuvalet ve banyoları ile dikkat çekmektedir. Giriş katındaki şömineli salonun yanı sıra binanın bir diğer özelliği ise Boğaz’a hâkim kulesidir.

TGA

Hem asansör hem de merdivenle çıkılabilen bu kulenin balkonlu bir orta katı ve üstü açık bir terası bulunmaktadır.

TGA

İstanbul’un en büyük gül bahçelerinden birine sahip olan tarihi yapı düğün, seminer, toplantı gibi organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır.

Kaynaklar:

Beykoz Belediyesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Kasır
Çubuklu, Hidiv Kasrı Cd. No:1 D:1, 34805 Beykoz/İstanbul

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1137    Eklenme Tarihi : 11 Haziran 2024 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Haziran 2024 Perşembe