­ MÜCEVHERAT | Kültür Portalı

Mücevherat - İstanbul

İstanbul'a sadece alışveriş amacıyla da gidilebilir. Bu işe başlamak için en iyi yer, şehrin tarihi bölgesindeki Kapalıçarşı'dır. Labirent tarzı sokaklarda ve geçitlerde 4000'i aşkın dükkan bulunmaktadır. Kuyumcular Sokağı, Halıcılar Sokağı, Takkeciler Sokağı gibi isimler burada, önceleri, kendilerine özgü bölümlerde faaliyet gösteren farklı ticaret kollarını akla getirmektedir. Çarşı, hala, şehrin ticaret merkezi, her zevk ve keseye uygun bir objenin bulunduğu orijinal bir alışveriş merkezidir. Türk el sanatları ürünleri, dünyaca bilinen Türk halıları, el boyaması parlak renkli seramikler, mücevherat, bakır ve pirinçten aynalar, lületaşından pipolar satışı yapılan ürünlerden bazılarıdır. En iyi kalitedeki deri ve süet eşyaların fiyatları oldukça makuldür. Çarşının ortasındaki Eski Bedesten'de nadir antika parçalar bulunur.
Görüntülenme Sayısı : 4208    Eklenme Tarihi : 20 Aralık 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Mayıs 2017 Cuma