­ ÇILDIR GÖLÜ, ARPAÇAY ÇANAKSU KÜTÜK EV | Kültür Portalı

Çıldır Gölü, Arpaçay Çanaksu Kütük Ev - Kars

Çıldır Gölü, Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci, Türkiye'nin ise önemli tatlı su göllerinden birisidir. Çıldır Gölü, Ardahan ve Kars il sınırları içerisinde kalmakta olup123 kilometrekare alanı bulunmaktadır. Deniz seviyesinden 1959 metre yüksekliktedir. En derin noktası 42 metredir. Yaz ve kış turizminde önemli bir yeri olan Çıldır Gölü'nün üzerinde yaz aylarında  gezi  teknesi ile tur  yapılmaktadır. Ayrıca  kış  aylarında  ise  buz  tutmuş  göl  üzerinde yürüme, atlı kızaklarla  gezinti yapma, balıkçıların buzu  kırarak  aynalı sazan  yakalamalarını  seyretme  gibi  aktiviteler  yapılmaktadır.

Kars  Valiliği  tarafından Çıldır  Gölü'nün,  Kars'a bağlı Arpaçay ilçesi sınırlarına kalan bölümünde  yaptırılan  ''Arpaçay Kütük Ev''  butik otel,  cafe  ve  restoran  olarak  hizmet  vermektedir. Kasım  2017  de  hizmete açılan  Kütük  Ev,  Kars  merkeze  61 kilometre mesafededir. Kütük  Ev  ziyaretçilerine nezih  bir  ortamda  yemek  yeme ve konaklama  imkanı sunmaktadır. Kütük  Ev  içerisinde 5 adet  butik  oda  mevcut  olup  konaklamak  isteyenlere  rezervasyon  yoluyla  hizmet  verilmektedir.

Kars Gezilecek Yerler

Doğa-Kültür Turizmi
Servis veya özel araçla
Çıldır Gölü Kenarı
+90 (474)-285-10-10

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 15867    Eklenme Tarihi : 16 Nisan 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Kasım 2021 Cuma