­ KÜÇÜK HAMAM | Kültür Portalı

Küçük Hamam - Kars

Küçük Hamam Prof.Dr.Beyhan KARAMAĞARALI’nın 1990-1991 yıllarında başkanlık yaptığı arkeolojik kazıları sırasında ortaya çıkarılmıştır. Hamam 12.yüzyılda Selçuklu Dönemi yapılarından birisi olup, 4 halvet odası, 1 cehennemlik bölümü ve iki koridor ile soyunma odalarından oluşan bir komplekstir. Hamamın tavan kısmı tamamen çökmüş olup, iç mekan duvarlarında hamamın su ihtiyacını karşılayan pişmiş toprak (künk) su boruları günümüze kadar ulaşmıştır. Arkeolojik kazılar sırasında ortaya çıkarılan hamamın kazı sonrasında sağlamlaştırma çalışmaları yapılmış, ancak henüz restorasyon çalışmalarına başlanılmamıştır.

Kaynak: Kars Valiliği

Kars Gezilecek Yerler

Hamam
Kültür Turizmi
Ani Antik Kenti / Ocaklı Köyü Ulaşım: Kars şehir merkezinden günde iki kez düzenlenen otobüs seferleri, özel araç, taksi ve tur firmaları ile ulaşım sağlanmaktadır.
Ani Antik Kenti / Ocaklı Köyü
+90 (474)-212-21-79
+90 (474)-212-46-24
iktm36@kulturturizm.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5394    Eklenme Tarihi : 04 Ağustos 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 18 Mart 2022 Cuma