­ HASUDE | Kültür Portalı

Hasude - Kars

Somut Olmayan Kültürel Miras Çalışmaları
  • Unsurun Bilinen Diğer Adları: Hasıta
  • Unsuru Uygulayan Grup, Topluluk ve Kişiler: Kars Halkı
  • Unsurun Kısa Tanımı: Un, Şeker, Yağ, su kullanılır. Önce şeker suda eritilir, sonra un katılır, kaynatıldıktan sonra yağ katılır. 15 dakika daha kaynatılır ve ekmekle servis yapılır.
  • Unsurun İldeki Coğrafi Dağılımı (İlçe/Köy): Bütün köyler
  • Unsurun Korunmasına Yönelik Olarak Önerilen Koruma Önlemleri: Yemek kayıt altına alınmalıdır. Otellerde yöresel yemek bölümlerinde sunulmalıdır.

Kaynak: Kars Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 273    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2022 Pazartesi