­ SÜVARİ TABYA | Kültür Portalı

SÜVARİ TABYA - Kars

Mah. Köy - Mevkii ORTAKAPI MAH.
Adres Merkez / KARS
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş KARS BELEDİYESİ
Yapım Tarihi 18.yy
Vakfiye
Genel Tanım Bastion (Atnalı) şeklindeki tabya istihkâmı kapalı kışla şeklindedir. İçerisinde mazgallı bir sığınak olup, etrafı hendekle çevrilidir. Kışla binası ve sığınağın demir mazgalları ile kapısı sağlam durumdadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Şehri güneyden gelebilecek İran saldırılarına karşı korumak için 1734 tarihinde inşa ettirilmiş, daha sonra Sultan III. SELİM döneminde 1805-1806 ve Sultan ABDÜLAZİZ ( 1865-1870 ) döneminde kışla ve tahkimatlar güçlendirilmiştir. Tabyanın sağ cephesi Kars çayına dayanmakta, buradan vadinin batı girişini müdafaa etmektedir. Bastion (Atnalı) şeklindeki tabya istihkâmı kapalı kışla şeklindedir. İçerisinde mazgallı bir sığınak olup, etrafı hendekle çevrilidir. Kışla binası ve sığınağın demir mazgalları ile kapısı sağlam durumdadır. Kars Belediyesi tarafından 1999-2000 yıllarında yaptırılan park ve bahçe ile birlikte Süvari Tabyanın çevre düzenlemesi ve ışıklandırılması da yapılarak park içerisinde ziyarete açılmıştır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1808    Eklenme Tarihi : 15 Nisan 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Mayıs 2014 Çarşamba