­ UMAÇ HELVASI | Kültür Portalı

Umaç Helvası - Kars

Umaç Helvası Malzemeleri Nelerdir

  • 250 g un
  • 250 g şeker
  • 250 g yağ
  • Su

Umaç Helvası Nasıl Yapılır

Önce bir kap içerisine unu koyup üzerine hafifçe su serperek el içinde umaç haline getirilir. (Tarhana görünümünde). Sonra ocak üzerine konmuş olan kızgın yağın içerisine dökülür. Rengi pembeleşinceye kadar karıştırılır. Sonra ateşten alınarak önceden hazırlanmış, az suyla ısıtılarak karıştırılmış şeker üzerine dökülerek yine karıştırılır. Normal kıvamına gelince servise sunulur. 

Görüntülenme Sayısı : 8695    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba