­ KONUT | Kültür Portalı

KONUT - Kastamonu

Adı KONUT
Harita No 30L 1B
Mah. Köy - Mevkii İSMAİLBEY MAHALLESİ
Adres İSMAİLBEY MAHALLESİ AŞAĞI İMARET SOKAK NO: 39
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bindirme tekniği ile yapılmış temel üzerine iki kattan oluşmaktadır. Ön cephede ve yan cephede giriş kapıları yer almaktadır. Ön cephede yer alan giriş kapısına merdivenleri çıktıktan sonra ulaşılır. Her iki giriş kapısı da çift kanatlıdır. Birinci katın pencereleri dikdörtgen ve yana açılır tarzda yapılırken, ikinci katın pencereleri dikdörtgen ve giyotin formdadır. İkinci kattan itibaren yapılan çıkmalar ve yapılan fazla pencereler ile yapının iç aydınlığı sağlanmıştır. Yapının dış cephesinde yer alan kat silmeleri, köşe silmeleri, pencere ve kapı söveleri ahşaptan yapılmıştır. Binanın içinde ise tavan, taban ve merdivenler ahşaptandır. Çatıya saçaklık yapılarak yağmur sularının içeriye girmesi engellenmiştir.