­ AMERİKAN KOLEJİ VE HASTANESİ BİNASI | Kültür Portalı

Amerikan Koleji Ve Hastanesi Binası - Kayseri

Talas’ta ilk olarak 1871 yılında Amerikan Kız Okulu ve ardından 1882’de Amerikan Erkek Okulu açılmıştır. 1871 yılında kız okulu, Paşa Konağı diye bilinen yapıya taşınmıştır. 1909-1911 yılları arasında erkek koleji binası yapılmıştır. Her ikisi de faaliyetlerini 1914 yılına kadar devam etmiştir. 1928 yılında Cumhuriyet hükümetinden alınan izin ile erkek okulu eğitim hizmetine başlamış ve 1967 yılına kadar eğitim faaliyetlerine devam etmiştir. I Dünya Savaşı ve sonrasında, kız okulu binası hastaneye dönüştürülerek 1972 yılına kadar çalışmalarını sürdürmüştür. Günümüzde Amerikan Hastanesi binası, yatakhaneler, müdür ve öğretmen lojmanları Erciyes Üniversitesi Sosyal Tesisleri olarak kullanılmaktadır.

Kayseri Gezilecek Yerler

Sivil Mimari
Talas ilçe merkezinde bulunmaktadır. Toplu taşıma aracı ile ulaşmak mümkündür.
Talas İlçesi

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8114    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Kasım 2021 Çarşamba