Develi Cıvıklısı - Kayseri
Develi Cıvıklısı Malzemeleri Nelerdir
- 4 su bardağı un
- 10 g yaş maya
- 2 su bardağı ılık su
- 400 g ufak doğranmış kuşbaşı
- 1/4 demet maydanoz
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Develi Cıvıklısı Nasıl Yapılır
Maya ılık suda eritildikten sonra un ve tuz ekleyerek yumuşak bir hamur yoğrulur ve 1 saat mayalandırılır. Tüm malzemeler ince ince kıyılıp geniş bir kaba alınır. Et, baharatlar ve salça ilave edilerek tüm malzeme iyice karıştırılır. Hamur dört eşit parçaya bölünür ve oklava ile inceltilerek uzun pide şekli verilir. Açılan hamura iç harcı yayılır ve kenarları çok geniş olmayacak şekilde katlanır. Yağlanan tepsiye yerleştirilen pideler 230 derece fırında 15 dakika pişirilip servis edilir.
Kaynak: Kayseri, Yunus Emre AKKOR, Kayseri Mutfağı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları-2019 kitabından faydalanılmıştır.
Develi Cıvıklısı
Görsel Sahibi: Kayseri Büyükşehir Belediyesi
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3670
Eklenme Tarihi :
26 Eylül 2023 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2023 Çarşamba