Kölük Aşı - Kilis
Kölük Aşı Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı bulgur
- 1 kuru soğan
- 1 çorba kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı zeytinyağı
Kölük Aşı Nasıl Yapılır
Mercimek tencereye konur. Bol su ile yıkanır. Üzerine 12 su bardağu su konur. Kaynayınca köpükleri alınır. Bulgur ilave edilir. Orta ateşte arasıra karıştırılarak ezilinceye kadar pişirilir. (En az 1 saat kaynatılır.) Kaynarken suyu azalırsa sıcak su ilave edilir. Tuz ve kırmızı biber eklenir. Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır. Soğan soyulur, ince ince doğranır. Bir tavada yağ ısıtılır. Soğan ilave edilerek pembeleştirilir. Çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
KÖLÜK AŞI
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3023
Eklenme Tarihi :
15 Kasım 2023 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Aralık 2023 Perşembe