­ KÖLÜK AŞI | Kültür Portalı

Kölük Aşı - Kilis

Kölük Aşı Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı

 Kölük Aşı Nasıl Yapılır

Mercimek tencereye konur. Bol su ile yıkanır. Üzerine 12 su bardağu su konur. Kaynayınca köpükleri alınır. Bulgur ilave edilir. Orta ateşte arasıra karıştırılarak ezilinceye kadar pişirilir. (En az 1 saat kaynatılır.) Kaynarken suyu azalırsa sıcak su ilave edilir. Tuz ve kırmızı biber eklenir. Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır. Soğan soyulur, ince ince doğranır. Bir tavada yağ ısıtılır. Soğan ilave edilerek pembeleştirilir. Çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

 

Görüntülenme Sayısı : 3023    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Aralık 2023 Perşembe