­ GELENEKSEL TÜRK MUTFAĞI YEMEKLERİ YARIŞMASI | Kültür Portalı

Geleneksel Türk Mutfağı Yemekleri Yarışması - Kırıkkale

15-22 Nisan 2018 Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında; Yemek Yarışması yapılacaktır. Yarışmada dereceye girenlere altın dağıtımı yapılacaktır.
Haber ve Duyurular
03.04.2018
Ulusal
Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1) Yarışmacıların yarışma günü en geç saat 09:00'da yarışma alanında olması zorunludur.2) Yarışmacılar yarışma başlamadan önce başvuru masasına kayıtlarını yaptırmalıdır.3) Yarışmacılar hazırlayacakları yemeğin standart reçetesini yarışmadan önce jüriye sunmalıdır ve yemekler 2 (iki) porsiyon olacak şekilde evde hazırlanmış olarak getirilmelidir4) Hazırlanan porsiyonların biri jüriye sunulacak diğeri teşhir olarak sunum masasına konulacaktır.5) Hazırlanan ürünler jüriye sunulduktan sonra teşhir masasına yerleştirilmeli6) Jüri değerlendirmesini tamamlamadan ürün teşhir masasından kaldırılmamalıdır.7) Zamanında teşhir masasına yerleştirilmeyen veya erken kaldırılan ürünler değerlendirme dışı bırakılacaktır.8) Jüri değerlendirme kriterleri, Hazırlanacak yemekler zaman ve malzemenin verimli kullanılması, pişirme tekniği, yemeğin zorluk derecesi, temizlik ve hijyen kurallarına uyum, özgünlük, pişmişlik, lezzet ve sunum konsepti, sunumlarında tabakların sıcaklığı/soğukluğu bakımından değerlendirilecektir. Jüri REÇETE yazılımına puan vereceğinden, reçetelerin ve özellikle yemek isimlerinin düzgün yazılması tavsiye edilir. Yapılacak yemeğin tarihçesi ne kadar eski olursa jüri puanlaması değerlendirmesinde etkili olacaktır9) Değerlendirme sırasında jüriyi etkilemeye çalışan yarışmacı diskalifiye edilecektir.10) Yenilemeyen malzemeler yemek içinde ve sunumda kullanılmayacaktır.11) Hazır kıvamlı şurup, meyve suları, meşrubat vb kullanılmayıp orjinali hazırlanacaktır.12) Marinelerde alkollü içecek kullanılmayacaktır13) Teşhir masası yarışmayı düzenleyen kurum tarafından verilecektir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1859    Eklenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı