­ BABAESKİ KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

Babaeski Köprüsü - Kırklareli

Babaeski Köprüsü, İstanbul-Edirne asfaltının Babaeski Deresi'nin (Şeytan Dere) geçtiği, Babaeski’nin Lüleburgaz çıkışında yer alır. 1633 (H.1043) yılında 4. Murat Devri'nde yapılmıştır. Anadolu'dan Balkanlar'a giden askeri ve ticaret yolu üzerinde bulunmaktadır. Muntazam kesme taş kaplı, kargir bir köprüdür. Nehir taştığı zaman zedelenmemesi için 6 kemerli köprünün kemer aralarında büyük delikler bulunmaktadır. Nöbet hücreleri birer dantel gibi taş işlemedir. Kuzeydeki nöbet hücresi aslına uygun olarak yeniden yapılmıştır. Halen kullanılmaktadır.

Kırklareli Köprüsü

Köprü
Babaeski İlçe Merkezi

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 17073    Eklenme Tarihi : 16 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 17 Mart 2021 Çarşamba