­ İĞNEADA | Kültür Portalı

İğneada - Kırklareli

İğneada; Kırklareli'nin, Demirköy İlçesi’ne bağlı olup, Bulgaristan ile sınır oluşturmaktadır. Demirköy’e 25 kilometre, Kırklareli’ne 97 kilometre, Edirne’ye 165 kilometre ve İstanbul’a 250 kilometre mesafede bulunan İğneada, 40-50 metre genişliğinde ve yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda temiz bir kumsala sahiptir. Belde merkezinde 252 yatak kapasiteli 5 yıldızlı bir otel, Özel İdaye’ye ait bir motel, bazı kamu kuruluşlarının eğitim ve dinlenme tesisleri ile konutlar bulunmaktadır. Plaj çevresinde lokanta, çay bahçesi, WC gibi tesisler mevcuttur. İğneada, özellikle yakın çevresinde bulunan çok sayıdaki I. Derece doğal sit alanları ile ilgi çekmektedir.

Beldeye gelen turistlerin rahatça konaklayabileceği pansiyonlar mevcut olup, özel ilgi alanlarına göre zamanlarını değerlendirebilecekleri pek çok etkinlik imkanı bulunmaktadır. Bunların bazılarını şöyle belirtebiliriz:

• Karadeniz’in en güzel kıyılarından biri olan İğneada’da Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında denize girmek için deniz suyu ve kumu oldukça uygundur.
  • İğneada kuş göç yolu üzerinde bulunduğundan kuş gözlemi için uygun imkanlar sağlamaktadır.
  • Muhteşem güzellikteki ormanlarında, orman içi dağ bisiklet turu, treking, yön bulma aktiviteleri, yapılabilmektedir.
  • Sahip olduğu üç ekosistem sayesinde bitki çeşitliliği gözlemi yapılabilir.
  • At ile gezinti imkânı bulunmaktadır.
  • Bölgede tarihi kalıntıların (Liman Feneri, Sislioba Kalesi, Hamdibey Kalesi, Gökyaka kalesi) ve deniz altındaki batıkların ziyareti mümkündür.
  • Yöresel yemeklerin yenebileceği yerler mevcuttur.

Kırklareli Gezilecek Yerler

Demirköy'e 25 kilometre mesafede bulunmaktadır.
Demirköy / Kırklareli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 36264    Eklenme Tarihi : 03 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Mayıs 2021 Çarşamba