­ KAPAN CAMİİ | Kültür Portalı

Kapan Camii - Kırklareli

Yapım Tarihi Miladi 1640 (Hicri 1050)
Yapan Bilinmiyor.
Kitabe Mevcut
Vakfiye Mevcut
Genel Tanım Kare planlı cami, ibadete açıktır. Yanındaki eski müftülük binası sonradan ilave edilmiştir. Duvarların dış yüzü düzgün yonu köfeki kaplama ve taş dizileri arası tuğla hatıllıdır. Çatısı dört mahyalı olup, ahşap üzerine marsilya kiremit kaplıdır. Minaresi muntazam kesme taş örgülü, tek şerefeli ve külah kesme taşlıdır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1958 yılında bir onarım geçirmiş, Bu günkü minaresi, camiin bu onarımında yapılmıştır. 2007 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun bir restorasyon daha yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Kapan Camii: Kırklareli merkezinde Belediye binasının yanında bulunmaktadır. 1640 (H.1050) yılında Karaca İbrahim Bey tarafından yaptırılmış olup, Karaca İbrahim Bey Vakfına aittir. Diğer adı Karaca İbrahim Bey Camii olan yapı, halen ibadete açıktır. Bina esasen kare planlı olup, eski Müftülük binası sonradan ilave edilmiştir. 900 m² arsa üzerinde 256 m² iç mekana sahiptir. Aynı anda 300 kişinin ibadet edebileceği kapasitededir. Duvarların dış yüzü düzgün yonu köfeki kaplama ve taş dizileri arası tuğla hatıllıdır. Çatısı dört mahyalı olup, ahşap üzerine marsilya kiremit kaplıdır. Minaresi muntazam kesme taş örgülü, tek şerefeli ve külah kesme taşlıdır. Bu günkü minaresi, camiin 1958 yılı onarımında yapılmıştır. 2007-2008 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun bir restorasyon daha geçirmiştir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3268    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Temmuz 2014 Perşembe