­ ÇAĞIRKAN KALE HÖYÜK | Kültür Portalı

Çağırkan Kale Höyük - Kırşehir

Kaman İlçesi'ne 9 kilometre uzaklıktaki Çağırkan Kasabası'nda bulunur. 25-27 metre yüksekliğindeki toprak dolgu höyüğün genişliği 500 metreden fazladır. Höyükte Japonya Ortadoğu Kültür Merkezi adına Japonlar tarafından Prof. Dr. Masao MORİ başkanlığında 1986 yılında arkeolojik kazılar başlatılmıştır. Bugün de halen devam etmekte olan kazılarda elde edilen eserlere bakıldığında höyüğün MÖ.3000’den İslami döneme kadar iskan gördüğü anlaşılmaktadır. Kale Höyük'te çoğunluğu günlük kullanıma ait olan çanak, çömlek ve ev aletleri ile takılardan oluşan yüzlerce eser höyüğün hemen yanında yapılan müzede sergilenmektedir..Eserlerin Hitit ve Frig medeniyetine ait olduğu tespit edilmiştir.

Kırşehir Gezilecek Yerler

Höyük
Kaman İlçesi Çağırkan Kasabası'ndadır
Kaman/Kırşehir

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7457    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 29 Aralık 2021 Çarşamba