­ SU DOLABI / GEBZE | Kültür Portalı

Su Dolabı / Gebze - Kocaeli

Gebze´nin merkez kesiminde yazı alanı içerisindedir. Kanuni Sultan Süleyman devrinde 16'ncı yüzyılda Çoban Mustafa Paşa tarafından Mimar Sinan´ın baş halifesi Hüsam Kalfa´ya inşa ettirilmiştir. Bostan Dolabı kare planlı bir zemin üzerindedir. Duvarları yüksekçedir ve üzerini örten çatı piramit şeklindedir. Genellikle Çoban Mustafa Paşa Cami´nin ve Gebze kentinin su ihtiyacını temin etmek amacıyla yaptırılan Bostan Dolabı 12 kuyudan oluşuyor ve beygirlerle döndürülüyordu.

Kocaeli Gezilecek Yerler

İmaret
Kültür Turizmi
Gebze merkezde yazı alanı içerisinde bulunmaktadır. Şehir merkezinden kalkan halk otobüsleri ile gitmek mümkündür.
Gebze - Kocaeli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10052    Eklenme Tarihi : 07 Temmuz 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 12 Kasım 2021 Cuma