­ DÜĞÜN ÇORBASI | Kültür Portalı

Düğün Çorbası - Kocaeli

Düğün Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 5 dilim kuzu gerdanı eti
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım limon
  • Tane karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır

5 dilim kuzu gerdanı eti bir tencereye koyuyoruz içerisine 1 tane soğanı tane karabiberi koyup haşlıyoruz. Bir yandan da 1 kaşık tereyağı ve unla meyanesini yapıyoruz, etler haşlanınca çıkartıyoruz ve soğuyunca didikliyoruz meyaneyi et suyunun içerisine koyduktan sonra et suyu ağır olmasın diye içerisine göz kararı biraz su ekliyoruz (eger koyuysa biraz süt eklenebilir). Terbiyesi için 2 yumurta sarısı ve yarım limonuda çırptıktan sonra çorbaya ekliyoruz son olarak 1 kaşık tereyağında pul biberi kızdırıp üzerine döküyoruz.

Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3056    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Şubat 2024 Pazartesi