­ SELÇUKLU MEZARI | Kültür Portalı

SELÇUKLU MEZARI - Malatya

Adı SELÇUKLU MEZARI
Mah. Köy - Mevkii Karahan, Kırklar
Adres Battalgazi
Pafta L40-B2
Vakfiye
Genel Tanım Karahan Mahallesi, Kırkkardeşler Şehitliği yakınında, L40-B2 pafta, 1534 parsel üzerinde, Anadolu İmam Hatip Lisesi karşısında, tescilli Usta ve Şegirt Kümbeti kalıntısının hemen yanındadır.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Mezar taşlarında Ayet-el Kûrsi yazılıdır. Kabrin mezar taşı Selçuklu mezar üslubuna benzemektedir. İsmi bilinmemektedir. Çevresi ve üzeri demir parmaklıkla çevrilidir. Toprak yüzeyindeki izlerinin temizlendikten sonra açığa çıkan mezarın etrafına, altta dağınık halde bulunan üzerinde Ayet-el Kürsi yazılı taşların mezarı çevreledikten sonra üzeri ve etrafının yakın zamanda demirle kapatılmıştır.
Orjinal Kullanım Mezar

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1873    Eklenme Tarihi : 04 Aralık 2015 Cuma    Güncellenme Tarihi : 30 Aralık 2015 Çarşamba