­ ÇANAK ETİ | Kültür Portalı

Çanak Eti - Malatya

Çanak Eti Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg yağlı ve kemikli çebiş eti
  • 1 kg yeşil fasulye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 tane kuru soğan
  • 250 g nebati yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızıbiber
  • Tuz

Çanak Eti Nasıl Yapılır

Et temizce yıkanıp tencerenin dibine konur. Nebati yağ ile biber, soğan ve salça tencereye konularak et ile birlikte 15 dk. pişirilir. Orta hararette pişen etin üzerine birkaç parçaya bölünmüş yeşil fasulye ilave edilerek tuz ve tereyağı karıştırıldıktan sonra orta hararetli ateşte pişmesi beklenir. Fasulyeler pişinceye kadar ateşte kalır.

Görüntülenme Sayısı : 971    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 02 Eylül 2024 Pazartesi