Malatya Peynir Helvası - Malatya
Peynir Helvası Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg peynir
- 3 kaşık nişasta
- 1 kaşık tereyağı
- 3 bardak şeker
- Su
Malatya Peynir Helvası Nasıl Yapılır
Üç kaşık nişastanın içine ayrı bir yerde yarım kilogram peynir ovularak koyulur ve karıştırılır. Ayrı bir tavaya kaşık yağ konur. Diğer bir tarafta üç bardak şekere bir bardak su koyulup şırası hazırlanır. Eriyen yağın içine nişasta peynir koyulur, karıştırılır. Kaşık kalkmayacak şekilde katılaştıktan sonra ateşi kapatılır, şırası dökülür, tekrar karıştırılır. Beyaz bir tatlı haline gelir.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2710
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
30 Temmuz 2024 Salı