­ HAMAM KALINTISI | Kültür Portalı

HAMAM KALINTISI - Manisa

Adres MANİSA / MERKEZ - Konuk ve Belediye Caddelerinin arasında
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş MÜLKİYET SAHİBİ
Kitabe VAR
Vakfiye VAR
Genel Tanım Hamamın bir bölümüne ait temel kalıntılarıdır. Fatih Kulesi’nin (Tescilli Kızılay Binası) güneyinde, Tarihi Çırçır Fabrikasının ise doğu yanındaki parseldedir.
Taşıyıcı Yapı C
Üst Yapı C
Dış Yapı C
Rutubet C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı (Hamama ait bir bölümün kalıntılarıdır. İşlenmemiş taşlar ve tuğla kullanılarak yapılmış horasan harçlı duvarları temel seviyesi ve ortalama yarım metre yüksekteki seviyede görülür. Duvarlarda yer yer sıva izleri korunmuştur. Külhana ait yuvarlak planlı bir kısım ve onun güney yanındaki tuğla kemerli ağız kısmı da görülebilmektedir. Hamamın doğu kısmının, Konak İşhanı’nın altına doğru gittiği anlaşılmaktadır.) Kalıntıların batı ve güney kenarlarından beşer metrelik alan koruma alanı olarak belirlenmiştir.