­ KONUT - 9 | Kültür Portalı

KONUT - 9 - Manisa

Mah. Köy - Mevkii Tunca Mahallesi
Adres MANİSA / MERKEZ - Şenol (3005) Sokak (No: 40)
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş MÜLKİYET SAHİBİ
Genel Tanım Bodrum ve üzerinde bir kattan oluşan dikdörtgen planlı yapıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kırma ahşap çatı ile örtülüdür. Çatı üzeri Marsilya kiremit kaplıdır. Döşeme ve tavan ahşaptır. Dikdörtgenin uzun kenarına yerleştirilen sofaya açılan iki odaya sahiptir. Sofanın yola bakan ucu sonradan ahşap bölme ile ayrılarak küçük bir oda oluşturulmuştur. Yapının önce yola cepheli demir doğrama, iki kanatlı kapıdan avlusuna, avludan da, 5 - 6 basamaklı açık merdivenle sofaya ve yapıya girilir. Yapıda hiçbir süsleme yoktur. Tescilli Sinan Bey Medresesine bitişik konumda teras çatılı betonarme tek katlı ilave mutfak bölümü vardır. Ön cephede üç adet dikey dikdörtgen basit pencere açıklığı vardır.
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 28.09.2006/2404