­ ULUCAMİ (İSHAK ÇELEBİ/FETHİYE) MEDRESESİ | Kültür Portalı

ULUCAMİ (İSHAK ÇELEBİ/FETHİYE) MEDRESESİ - Manisa

Yapım Tarihi H.780 -M.1378
Yapan EMET BİN OSMAN
Kitabe VAR
Vakfiye VAR
Genel Tanım Ulu Cami' nin batı cephesine bitişik olarak kaba yonu taş malzeme ile inşa edilmiş açık avlulu bir medresedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kuzey cephesinin ortasındaki bir portal ile kare planlı giriş mahalline girilir. Kareye yakın avluya açılan bu mekanın sağ ve sol tarafındaki enine dikdörtgen planlı mekanlar ikişer katlıdır. Bu iki katlılık batı yönündeki üç öğrenci hücreden yüksekte olup sivri tonoz ile örtülmüştür. Ana eyvanın iki yanında bulunan büyük hacımlar düzgün bir plan göstermezler. Medresenin cami avlusu ile müşterek olan duvarına açılmış ikinci bir kapı cami ile bağlantıyı sağlamıştır. Sivri tonozlu bir eyvan karakterindeki mekanın içine açılmış olan bu kapının hemen bitişiğinde cami ve medresenin banisi olan İshak Çelebi' ye ait türbe yer alır.
Tescil Kararı İzmir 1 Nolu KTVKK 02.06.1988/348
Yayın Dizini Uzunçarşılı, 1929, 76/ Riefhstahl, 1941, 13./ Aslanapa, 1973, 220/ Acun, 1999, 310-319.