­ MUĞLA BELEDİYESİ HİZMET BİNASI | Kültür Portalı

Muğla Belediyesi Hizmet Binası - Muğla

Muğla Belediyesi Hizmet Binası 1867 Osmanlı İdari taksimatında mutasarrıflık olan Menteşe Livasının hükümet konağı olarak yapılmıştır. Konağın planı devrin jandarma komutanı olan Şamlı Binbaşı Hüseyin Bey tarafından çizilmiştir. Şam’ daki bir konaktan esinlenerek çizildiği düşünülmektedir.

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Adliye Binasının 2. katı 1889 yılında Muğla Mutasarrıfı olan Cafer Paşa tarafından yaptırılmış ve binanın inşaatında Rum ustalar çalışmıştır. Bina, 1949 yılına kadar valilik binası olarak daha sonra da adliye binası olarak kullanılmıştır. 2003 yılında Milli emlak Müdürlüğü tarafından Belediye Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere Muğla Belediyesine devredilmiştir.

Kaynak: Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sivil Mimari
Şeyh, Belediye Sk. No:6 Muğla Merkez

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2262    Eklenme Tarihi : 29 Temmuz 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 04 Eylül 2023 Pazartesi