­ ULU CAMİİ | Kültür Portalı

Ulu Camii - Muş

Muş’ta, Alaeddin Bey ve Hacı Şeref camilerinin batısındadır. Moloz taştandır. Kitabesizdir. Avlusunda yatan Şeyh Muhammedi Mağribi tarafından 979’da yaptırıldığı rivayet edilmektedir. Mimari özelliklerinden XIV. yüzyılın ikinci yarısına tarihleşen cami, dikdörtgen planlıdır. Ana mekan, ortada kubbe, yanlarda besik tonoz örtülüdür. Mihrap sadedir, kuzeyinde kesme taştan üç kubbeli son cemaat yeri vardır. Kesme taştan sade taç kapı sivri kemerli niş içindedir. Batı duvarı dışında öbür duvarlarda ikişer pencere vardır. Minaresi 1966 depreminde yıkılmış olup, şu anki minare deprem sonrası 1968 yılında yapılmıştır.

Muş Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Muş merkez Kale Mahallesi'nde bulunmaktadır.
Kale Mahallesi / Muş

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18453    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 16 Nisan 2021 Cuma