­ AZİZ BASİL ŞAPELİ | Kültür Portalı

Aziz Basil Şapeli - Nevşehir

Göreme Açık Hava Müzesi'nin girişinde yer alan Aziz Basil Şapeli, 11. yüzyıla tarihlenmektedir. Kilisenin, sütunlarla ayrılan narteksinde mezar çukurları bulunmaktadır. Nef enine beşik tonozlu, dikdörtgen planlı ve üç apsislidir. Kilisenin ana apsisinde Hz. İsa portresi, ön yüzünde Hz. Meryem ve Çocuk İsa, kuzey duvarında at üzerinde Aziz Theodore, güney duvarında at üzerinde ejderle savaşan Aziz George tasviri ile Aziz Demetrius ve iki azize tasviri bulunmaktadır.

Nevşehir Gezilecek Yerler

Kaynak: Kapadokya Alan Başkanlığı

Kilise
İnanç-Kültür Turizmi
Nevşehir merkezden 13 kilometre uzaklıkta olup, kasabaya ait minibüsler veya Bölgede çalışan seyahat acentalarına ait tur araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.
Göreme/ NEVŞEHİR

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13827    Eklenme Tarihi : 09 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Temmuz 2024 Pazartesi