­ PAŞABAĞLARI VE ZELVE ÖREN YERİ | Kültür Portalı

Paşabağları Ve Zelve Ören Yeri - Nevşehir

Peribacaları en iyi bir kulometre uzaklıkta bulunan Zelve Ören Yeri'nden görülmektedir. Burada ayrıca Aziz Simeon adına yapılmış şapel ve birçok kaya mekânları bulunmaktadır. Paşabağları'nın daha ilerisinde Göreme-Avanos karayolundan 2 kilometre içerde olan ve 3 vadiden oluşan Zelve Ören Yeri, peribacalarının en yoğun olduğu yerdir. 9 ve 13'üncü yüzyıllarda Hıristiyanların önemli yerleşim ve dini merkezlerinden birisi olmuştur. Balıklı, Üzümlü ve Geyikli kiliseler vadinin en önemli kiliseleri olup ikonoklastik dönem öncesine aittir. 1952 yılına kadar iskân edilmiş vadide manastırlar, kiliseler, yerleşim yerleriyle, tünel, değirmen, cami gibi yapılar bulunmaktadır.

Nevşehir Gezilecek Yerler

Doğa-Kültür Turizmi
Nevşehir merkezden 20 kilometre uzaklıkta olup, Avanos merkezden 1 kilometre uzaktadır. Örenyerine şahsi araçla veya seyahat acentelerinin günlük turlarına katılarak gezilebilir.
Avanos - Nevşehir

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 37296    Eklenme Tarihi : 09 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 23 Mart 2021 Salı