­ ANADOLU LİSESİ | Kültür Portalı

ANADOLU LİSESİ - Niğde

Adı ANADOLU LİSESİ
Adres Hastaneler Caddesi Öğretmenler Sokak merkez/NİĞDE
Yapım Tarihi 20. YY.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Sarı trakit kesme taştan, dikdörtgen planlı, bahçe içerisinde yer alan, iki katlı, kırma çatılı yapıdır. Giriş cephesi öne taşkın basık kemerli bir giriş kapısı vardır. Üst kat pencereleri basık kemerli, alt kat pencereleri yuvarlak kemerli ve taş çerçeve ile belirlenmiştir. Saçak altı dendanlı kornişle belirtilmiştir. Yapının dış orijinalliği bozulmamış olup, iç mekanda birçok değişiklik geçirmiştir. Asıl giriş güneyden olduğu halde bugün doğudaki kapı kullanılmaktadır. Güneydeki üçgen alınlıkta mermer üzerine işlenmiş Osmanlı arması vardır. Yapının içinde bir orta avlu mevcuttur.
Orjinal Kullanım Okul
Bugünkü Kullanımı Okul