Mangır Çorbası - Niğde
Mangır Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı su
- 2/3 yufka
- Un
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yeteri kadar tuz
Mangır Çorbası Yapılışı:
Yufka küçük kareler şeklinde kesilir. Yarısının üzerine un serperek, harmanlanır. 2 su bardağı su ve 2 su bardağı tavuk suyu bir tencereye koyarak, kaynatılır. Üzerine un serpilen kare yufkalar ilave edilir. Arada bir karıştırarak, haşlanır. Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı konur. Zeytinyağı kızdığında diğer kare yufkalar da konulur ve karıştırarak, kızartılır. Kızartılan bu yufkalar tavadan çıkartılarak tenceredeki suyun içine konur. Birbirine yapışmaması için karıştırılır. Kare yufkalar kızartılan yağ çorbanın üzerine gezdirilir. Tuzunu ayarlayıp, servis yapılır.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Niğde Geleneksel Mutfak
Mangır Çorbası
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8358
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
31 Mart 2020 Salı