­ PERŞEMBE - SAKİN ŞEHİR | Kültür Portalı

Perşembe - Sakin Şehir - Ordu

Karadeniz otoyolunun hizmete girmesiyle Ordu’nun Kumbaşı sahiliyle Fatsa arasındaki şeritte doğa ve tarih tutkunları için keşfedilmeyi bekleyen bir bölge ortaya çıktı Perşembe... Bu güzergahtaki tek ilçe olan Perşembe, merkezinde ve civarındaki sayısız saklı kumsalları; Hoynat Adası, Yasonburnu Yarımadası ve Kilisesi, türbeleri,camileri ve emsalsiz limanıyla ziyaretçilerine çok güzel anlar yaşatmaktadır. Sakin şehir (Cittaslow) ünvanına sahip olan Perşembe, taze balıkları ve güleryüzle sakinleri ile ziyaretçileri kendisine çekmektedir.

Cittaslow Nedir?

İtalyanca Citta (Şehir) ve İngilizce Slow (Yavaş) kelimelerinden oluşan Cittaslow (Sakin Şehir) anlamında kullanılmaktadır. Cittaslow Ağı, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için Slow Food hareketinden ortaya çıkmış bir kentler birliğidir. Küreselleşmenin yarattığı homojen mekanlardan biri olmak istemeyen, yerel kimliğini ve özelliklerini koruyarak dünya sahnesinde yer almak isteyen kasabaların ve kentlerin katıldığı bir birliktir. Perşembe ilçesi de bu birliğin üyesidir.

Kaynak: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü "Gezi Rehberi"

Ordu Gezilecek Yerler

Köy
Doğa-Kültür Turizmi
Ordu-Perşembe arası 15 kilometredir. Sahil yolundan gidilir.
Ordu

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 16844    Eklenme Tarihi : 07 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Mayıs 2021 Cuma