­ KONUT | Kültür Portalı

KONUT - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Geniş bir bahçe içerisinde yer alan bina, bodrum+2 kat şeklinde inşa edilmiştir. Birinci kat duvarları düzgün kesme taş işçilikle örülen yapının, ikinci ve üçüncü kat duvarları bağdadi şeklinde yapılarak sıva ile kapatılmıştır.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Binada yar alan pencereler dikdörtgen şeklinde olup, giyotin tiplidir. Pencerelerde uzun kenarın kısa kenara oranı ½’dir. Pencere pervazları, ikinci katta taş silmelerle, birinci ve üçüncü katta ise, ahşap pervazlarla oluşturulmuştur. Bu pencereler içten beşik kemer şeklinde düzenlenmiştir. Bina köşeleri düzgün kesme taşlarla birbirine geçmeli şekilde vurgulanmıştır. Ayrıca, ikinci ve üçüncü kat bitişiklerinde ahşap hatıllar kullanılmıştır. Binanın üçüncü katında ise, cumba yer almaktadır. Cumba ahşap payandalarla desteklenmiştir. Çatı örtüsü kırma çatılıdır.
Yayın Dizini 0
Ekler 0