­ TAŞINMAZ (İŞYERİ) | Kültür Portalı

TAŞINMAZ (İŞYERİ) - Ordu

Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Üç katlı yapının zemin katı bugün işyeri olarak kullanılmaktadır.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Üç katlı yapının zemin katı bugün işyeri olarak kullanılmaktadır. Ana caddeye bakan güney doğu köşe yuvarlatılmıştır. Yuvarlatılan bu köşede zemin katı dışındaki katlarda köşelerde dikdörtgen birer pencere yer alır. Üçüncü kat penceresinin önünde yarım daire kesitli bir balkon mevcuttur. Yapının caddelere bakan taraflarında eş aralıklı yerleştirilmiş kareye yakın dikdörtgen ikişer pencere, ikinci ve üçüncü katlarda tekrar edilmiştir. Katlarda pencereler alt, üst ve yanlardan düz silmeli birer çerçeve içersine alınmıştır. Katları dikdörtgen kesitli pahlanmış silmeler ayırmaktadır. Çatının oldukça dışa taşkın saçak kısmı altında ve son kat pencerelerinin üst seviyesini sınırlandıran bölümde cepheden hafifçe dışa taşkın, testere dişi bezemesi görülür. Kırma kiremit örtülü saçaklıdır.
Yayın Dizini 0
Ekler 0