­ FASULYE TURŞUSU DİBLESİ | Kültür Portalı

Fasulye Turşusu Diblesi - Ordu

Fasulye Turşusu Diblesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1,5 kg fasulye turşusu
  • 5 adet orta boy soğan
  • ¾ su bardağı pirinç
  • pul biber
  • 3 kaşık fındık yağı

Fasulye Turşusu Diblesi Nasıl Hazırlanır?

Fasulye turşusu küçük küçük doğranır, diğer yanda kaynayan suya pirinçle birlikte konulup haşlanır, pirinç şiştiğinde süzülür. Zeytinyağında soğan salça kavurulur üzerine haşlanmış fasulye konup, karıştırılarak kapatılır.

Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5329    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Haziran 2019 Perşembe