­ CEBELİBEREKET HÜKÜMET KONAĞI | Kültür Portalı

CEBELİBEREKET HÜKÜMET KONAĞI - Osmaniye

Adı CEBELİBEREKET HÜKÜMET KONAĞI
Adres Yarpuz Köyü
Vakfiye
Genel Tanım Giriş kısmı çıkmalı, revaklı ve sivri kemerli, pencere ve kapıları dikdörtgen formda, yan yana dizilmiş odalardan oluşan bir plana sahiptir
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Giriş kısmı çıkmalı, revaklı ve sivri kemerli, pencere ve kapıları dikdörtgen formda yan yana dizilmiş odalardan oluşmaktadır. Bina moloz taş malzeme kullanılarak yığma yapım tekniğinse yapılmıştır. Ara duvarlarda yassı tuğla kullanılmıştır. Girişin üzerine tek mekândan oluşan bir kat ilave edilmiştir. Giriş, çıkmalı, revaklı ve sivri kemerli bir yapıya sahiptir. Kırma çatısı çinko ile kaplanmıştır. Taban döşemesi beton şap, tavan ise ahşap kaplamadır. Tavan döşemelerinde çürümelere ve çökmelere rastlanmaktadır. Duvarlarda çatlaklar tespit edilmiştir. Binanın giriş bölümünden üst kata geçişi sağlayan orijinal merdivenleri tamamen yıkılmış olup, sadece izleri görülebilmektedir.