­ SAVRANDA KALESİ | Kültür Portalı

SAVRANDA KALESİ - Osmaniye

Adı SAVRANDA KALESİ
Adres Hasanbeyli Kalecik Mevkii
Vakfiye
Genel Tanım Osmaniye’nin doğusunda, Kaypak Köyü yolu üzerinde il merkezine 30km mesafede ortaçağda yapılmış yedi burçlu dağ kalesidir. Kalecik barajının yanında yer almaktadır. Kalenin çevresi 800 metredir. Araziye uydurularak dikdörtgen biçimde kurulmuştur. Bütün gücünü güneydeki bir noktaya veren kalenin bu yöndeki sur ve burçları aşılması güç denecek kadar yüksektir. Kale içerisindeki düzlük, çam ağaçlarıyla kaplıdır. Kale meydanında su sarnıçları, bina kalıntıları vardır. Birçok defa yenilenmiştir. Surları 7-10 metre yüksekliktedir. 12 burç kulesi vardır. Romalılardan kalmadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Osmaniye’nin doğusunda, Kaypak Köyü yolu üzerinde il merkezine 30km mesafede ortaçağda yapılmış yedi burçlu dağ kalesidir. Kalecik barajının yanında yer almaktadır. Kalenin çevresi 800 metredir. Araziye uydurularak dikdörtgen biçimde kurulmuştur. Bütün gücünü güneydeki bir noktaya veren kalenin bu yöndeki sur ve burçları aşılması güç denecek kadar yüksektir. Kale içerisindeki düzlük, çam ağaçlarıyla kaplıdır. Kale meydanında su sarnıçları, bina kalıntıları vardır. Birçok defa yenilenmiştir. Surları 7-10 metre yüksekliktedir. 12 burç kulesi vardır. Romalılardan kalmadır.