­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ KONUT (2011-54) | Kültür Portalı

Sivil Mimarlık Örneği Konut (2011-54) - Sinop

Adı Sivil Mimarlık Örneği Konut (2011-54)
Mah. Köy - Mevkii Zincirlikuyu Mahallesi
Adres Tabiat Sokak No:7 Boyabat/SİNOP
Pafta 29LIC
Vakfiye
Genel Tanım Yapı bodrum+zemin + 1 katlıdır. Eğimli arazide yer alıp köşe başıdır. Bina girişi bahçe içindedir. Yapının duvarları ahşap karkas arası tuğla dolgulu, beton sıvalı ve boyalıdır. İnkılâp Sokağa bakan cephesi zemin+ 1 katlı olarak gözükmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yapının giriş kapısına basamaklarla ulaşılan balkon içinden ulaşılmaktadır. Bina planı geriye kademeli üç bölümden oluşmuştur. İlk bölümde ön ve yan cephesinde dikdörtgen formlu çift kanatlı ahşap pencereli kapalı kısım; sonraki iki bölümde balkon içine kalmış çift kanatlı üzeri aydınlık pencereli ahşap kapı ve yanında dikdörtgen formlu çift kanatlı ahşap pencere bulunmaktadır. Yapının inkılâp sokağa bakan cephesinde zemin kat pencereleri dikdörtgen formlu çift kanatlı ahşap pencere olup; demir parmaklıklıdır. Bahçe içinde kalan giriş cephesine göre sol cephesinde demir parmaklıklı üç adet ahşap pencere ve 1 adet ahşap giriş kapısı vardır. Birinci katta yer alan balkon korkuluğu profil demirden yapılmıştır. Balkon beş adet basit ahşap kolonla taşıtılmaktadır. Birinci kata zemin kat balkon içinden merdivenle de ulaşılmaktadır. Binanı birinci katı; kat silmesi genişliğinde çıkma yaparak devam etmektedir. Yapı kırma çatılı ve alaturka kiremitlidir. Saçak altı ahşap kaplanması mevcuttur. İnceleme yapıldığı tarihte binanın içine girilememiştir.
Tescil Kararı Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu-16.02.2011/2982
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 259    Eklenme Tarihi : 12 Eylül 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 12 Eylül 2014 Cuma