­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ KONUT (87) | Kültür Portalı

Sivil Mimarlık Örneği Konut (87) - Sinop

Adı Sivil Mimarlık Örneği Konut (87)
Mah. Köy - Mevkii Kumluk Mahallesi
Adres Belediye Sokak No:3 Boyabat/SİNOP
Yapım Tarihi 19.yy
Vakfiye
Genel Tanım Genç Mehmet Sokağın başında yer alan konut üç katlıdır. Malzemesi ahşap ve taştır. Üzeri kırma çatı ile örtülüdür. Çatı örtüsü olarak alaturka kiremit kullanılmıştır.
Yapılan Onarımlar Yapının bir bölümü onarılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Yol geçmesi nedeniyle giriş katı çukurda kalmıştır. Konut ikiz yapıdır. Yapının bir bölümü onarılmış, diğer bölümü bakımsızlıktan köhneleşmiştir. Birinci bölümde ahşap sütunlar üzerine oturan çıkma iki katta da sofanın genişlemesini sağlamıştır. Pencereler giyotin tipinde ve kafeslidir. İki pencere sonradan değiştirilerek küçük pencere şekline getirilmiştir. Bazı pencereler üzerinde üçgen alınlık yer alır. Kapı çift kanatlıdır. Tavan ve taban ahşap döşemelidir. Zemin katta iki oda, mutfak, üst katlarda ise sofa etrafında odalardan oluşan bir düzenleme görülür.
Tescil Kararı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu 23.10.1987-3772
Revizyon Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-26.09.1989/397
Görüntülenme Sayısı : 270    Eklenme Tarihi : 10 Eylül 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Eylül 2014 Çarşamba