­ TİCARETHANE (3) | Kültür Portalı

Ticarethane (3) - Sinop

Envanter No 2011-3
Mah. Köy - Mevkii Kemaldede Mahallesi
Adres Tayyareci Nuri Bey Caddesi No:5/A Boyabat/SİNOP
Pafta 29L IC
Vakfiye
Genel Tanım Ticari kentsel sit içinde yer alan yapı, harman tuğla ile inşa edilmiş, iki katlı yığma binadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yapı ticari fonksiyonlu olup bitişik nizam olarak inşa edilmiştir. Zemin kat cepheleri özelliğini kaybetmiş, büyük pencere ve kapı boşlukları açılmıştır. Ön cephesi beton sıvayla sıvanmış olan yapının sağ yan cephesinin görünen üst katı sıvasız bırakılmıştır. Girişin üst kısmına saçak yapılmıştır. Kemerli olan pencere kenarları ve üst kısmı tuğlayla kabartılmıştır. Tuğla ile yapılmış 3 kademeli çatı silmesi ve pencerelerin üzerinden kemer oluşturarak geçen tuğla şeritler cepheyi zengin göstermektedir. Çatı silmesinin üstünden görülen çatı örtüsü oluklu kiremittendir. İnceleme yapıldığı tarihte binanın içine girilememiştir.
Tescil Kararı Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-16.02.2011/2982
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 532    Eklenme Tarihi : 12 Nisan 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 07 Eylül 2014 Pazar