­ ŞUĞUL VADİSİ | Kültür Portalı

Şuğul Vadisi - Sivas

Şuğul Vadisi Gürün'de görülmeye değer önemli doğal güzelliklerden biridir. Son dönemde yapılan çalışmalarla, kanyon girişinde bulunan yürüyüş yolunun kanyonun içine doğru uzatılması sağlanmıştır. Ayrıca, vadi girişinde bir balık lokantası ve kır kahvesi bulunmaktadır.

Kaynak: Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Sivas Gezilecek Yerler

Doğa-Kültür Turizmi
Malatya - Kayseri Devlet Karayolundan (D300) Gürün ilçe merkezine Kayseri yönünde yaklaşık 2 kilometre mesafe uzaklıktaki Şuğul Mahallesi'ne ayrılan tali yoldan yaklaşık 3,5 kilometre gidildiğinde Şuğul, Mağarabaşı ve Kuşkayası mevkilerinde yer alan "Gürün Tohması" da denilen Gövdeli Dağı'ndan kaynaklanan ırmağın aktığı etrafı dik kayalarla çevrili dar vadiye ulaşılmaktadır.
Şuğul Vadisi Gürün / SİVAS
0 (346) 715 10 01
iktm58@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 44820    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 03 Mart 2021 Çarşamba