­ KIZILTEPE YERLEŞİMİ VE TÜMÜLÜS | Kültür Portalı

KIZILTEPE YERLEŞİMİ VE TÜMÜLÜS - Sivas

Adı KIZILTEPE YERLEŞİMİ VE TÜMÜLÜS
Harita No İ.39. A-4
Mah. Köy - Mevkii Derbent, Erikli Yokuşu
Adres Derbent, Erikli Yokuşu-ZARA
Vakfiye
Genel Tanım Sivas ili, Zara İlçesi, Derbent Köyü sınırları içerisinde kalmakla beraber, Hafik İlçesi,Topçuyeniköy’den rahatça görülmekte ve ulaşımı buradan arazi yoluyla sağlanmaktadır. Erikli Yokuşu mevkiindedir. Tarım arazilerinin bitiminden yan yana yükselen konik silindirik şekilli iki doğal tepenin solundakinde lokal bir yerleşim, sağında ise Tümülüs izlenmektedir. Yerleşimin bulunduğu tepeden toplanan seramik parçalarına göre 3. Bin ve I. Binde iskan görmüştür.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Sivas ili, Zara İlçesi, Derbent Köyü sınırları içerisinde kalmakla beraber, Hafik İlçesi,Topçuyeniköy’den rahatça görülmekte ve ulaşımı buradan arazi yoluyla sağlanmaktadır. Erikli Yokuşu mevkiindedir. Tarım arazilerinin bitiminden yan yana yükselen konik silindirik şekilli iki doğal tepenin solundakinde lokal bir yerleşim, sağında ise Tümülüs izlenmektedir. Yerleşimin bulunduğu tepeden toplanan seramik parçalarına göre 3. Bin ve I. Binde iskan görmüştür.