­ İÇLİ KÖFTE | Kültür Portalı

İçli Köfte - Sivas

İnce, köftelik bulgur soğuk bu ile ıslatılır ve tuz da konularak iki saat bekletilir. İki yemek kaşığı un, iki yumurta ve 300 g kıyma katılarak yoğrulur. Köftenin içi şöyle hazırlanır. Soğanlar, küçük kareler halında doğranır ve kıyma ile kavrulur. Kışlık ev kıyması ile yapılarsa daha lezzetli olur. İç hazırlanırken, arzuya göre bir tatlı kaşığı salça ilave edilebilir. Tuz, kırmızıbiber, karabiber eklenerek ateşten alınır. Soğuyunca, doğranmış maydanoz ve dövülmüş ceviz içi katılarak hazır edilir. Yoğrulan bulgurdan alınan ufak yumaklar açılarak içine hazırlanan karışımdan konularak kapatılır. Kaynayan suda haşlandıktan sonra, tabağa alınarak, arzuya göre üzerine eritilmiş tereyağı ekilir. Malzemeler İçi İçin: 500 g Yağlı Kıyma 3 Adet Kuru Soğan 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Tuz 2 Yemek Kaşığı Yağ Dışı İçin: 250 g İnce Bulgur 250 g Yağsız Kıyma (iki defa çekilmiş) Tuz, 2 Yumurta, 2 Yemek Kaşığı Un
Görüntülenme Sayısı : 3740    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2017 Cuma