­ ÇAMLIKOY (KASTRO) TABİAT PARKI | Kültür Portalı

Çamlıkoy (Kastro) Tabiat Parkı - Tekirdağ

Kastro, yeşilin mavi ile buluştuğu Istrancalar Bölgesi'nde yer alır. Alan; Marmara Denizi kenarındaki Tekirdağ'ın Karadeniz kıyısındaki hududunu oluşturmakta ve hâlihazırdaki mesire yerinin bulunduğu koy ile birlikte yapraklı ormanlar ve zengin bitki örtüsüyle eşsiz bir doğal güzellik sunmaktadır. Alan içerisindeki Bahçedere'nin denizden itibaren 2 kilometrelik kısmında kayık ile gezinti yapılabilmektedir.

Kaynak: 12 Ekim 2020 tarihinde Tekirdağ Valiliği resmi internet sitesinden alınmıştır.

Tekirdağ Gezilecek Yerler

Tabiat Parkı
Doğa Turizmi
Özel aracınız ile ulaşmak için Tekirdağ’dan Saray’a Muratlı yolunu kullanarak Saray’dan Kıyıköy Kastro yolunu girdikten sonra sırasıyla Güngörmez, Bahçeköyleri geçip Kastro yol ayrımına gelip yol ayrımından 7 kilometre daha gittikten sonra plaja ulaşabilirsiniz. Otobüs ile gitmek için ise İstanbul otogarından ya da Tekirdağ otogarından Saray’a ulaştıktan sonra Saray otogarından Kastro’ya kalkan minibüsler ile ulaşabilirsiniz.
Bahçeköy Mahallesi, 59600 – Saray / Tekirdağ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 25867    Eklenme Tarihi : 26 Kasım 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2020 Salı