­ GANOS DAĞLARI | Kültür Portalı

Ganos Dağları - Tekirdağ

Tekirdağ’ın doğal yönden hazinesi konumunda olan Ganos Dağları aynı zamanda zengin kültürü ve meşhur lezzetleriyle Tekirdağ'ın en ilgi çekici köşelerindendir. Mürefte ve Şarköy'den Uçmakdere ve Kumbağ'a kadar uzanan hat üzerinde yer alan Ganoslar misafir ettiği pek çok uygarlığın izlerini taşımaktadır. Günümüzde ziyaretçileri doğası ve zengin kültürü ile cezbeden Ganoslar; yamaç paraşütü, off-road yarışmaları, trekking turları gibi alternatif turizm aktivitelerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Kaynak: Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tekirdağ Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Uçmakdere, Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi'ne bağlı bir köydür. Tekirdağ il merkezine 42 kilometre, Şarköy İlçesi'ne 36 kilometre, İstanbul’a ise 170 kilometre uzaklıkta bulunur. Buraya ulaşmak için Tekirdağ’dan Kumbağ istikametine devam edin. Kumbağ’a ulaştıktan sonra bir süre Orman yolunda devam edin ilk önce Yeniköy daha sonra Uçmakdere Köyü'ne ulaşabilirsiniz. Yol boyunca devam ederek Şarköy İlçesi'ne kadar gidebilirsiniz.
Uçmakdere - Yeniköy / TEKİRDAĞ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18355    Eklenme Tarihi : 06 Aralık 2019 Cuma    Güncellenme Tarihi : 14 Ekim 2020 Çarşamba