­ KEBİR CAMİİ | Kültür Portalı

Kebir Camii - Tekirdağ

Dikdörtgen planlı olan caminin kuzey girişinde yapım tarihi olarak H.1358 (M. 1939) tarihi bulunmaktadır. Bodrum üzerine tek katlı olarak inşa edilen caminin temeli taş beden duvarları harman tuğlasıyla örülüdür. Bodrum katı yol seviyesindedir. Caminin ana mekanına iki yönden çıkılan merdivenle girilmektedir.  Cami doğu, batı ve güney cephelerinde yüksek pencerelerle aydınlatılmış olup güney cephesi sağırdır. Bu cephede apsis izlenimi veren mihrap bulunur. Caminin içinde ahşap işçilik dikkat çekmektedir. Özellikle kadınlar mahfilindeki korkuluklar ile minberdeki ahşap ajur tekniğiyle yapılmıştır. Ahşap tavanda yine ajur sanatı öne çıkmakta olup küçük ahşap konsollarla desteklenen çokgen göbeğin ortasında yıldız motifi yer almaktadır. Cami mihrabı çinilerle kaplıdır.

Kaynak: Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tekirdağ Gezilecek Yerler

İnanç-Kültür Turizmi
Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'ne karayolu ile ulaşım mümkündür. Tekirdağ ile Şarköy arası yaklaşık 86 kilometredir. Kendi özel aracınız ile yada Tekirdağ merkezden kalkan Şarköy otobüsleri ile ulaşılabilmektedir. Şarköy'ün Mürefte Beldesi'nde bulunan camii yürüme mesafesindedir.
Mürefte, Şarköy/Tekirdağ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4711    Eklenme Tarihi : 30 Mart 2020 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2020 Salı