­ TEKİRDAĞ MACAR PARKI | Kültür Portalı

Tekirdağ Macar Parkı - Tekirdağ

Süleymanpaşa İlçesi Sahil Dolgu Alanı’nda yer alan Barış ve Özgürlük Parkı, 2024 Türk-Macar Kültür Yılı dolayısıyla yeniden dizayn edilerek Türk-Macar Dostluk Parkı adıyla hizmete açıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, çeşitli peyzaj düzenlemeleri ile parka yeni bir çehre kazandırdı.

TÜRK-MACAR DOSTLUĞUNUN SEMBOLLERİ PARKTA
II. Ferenc Rákóczi’nin Tekirdağ’da karaya ayak bastığı bölge olan Barış ve Özgürlük Parkı, Türk-Macar dostluğunu simgeleyen unsurlarla yeniden tasarlandı. Parkta bulunan II. Ferenc Rákóczi heykel kaidesi restore edilip çevresi bitkilerle süslendi ve yeni bir tören alanı oluşturuldu. Eskimiş korkuluklar yenilendi ve Türk-Macar dostluğunu anlatan fotoğraflarla donatıldı.

GÖRSEL VE KÜLTÜREL ZENGİNLİK
Parkın alt girişinde, 2024 Türk-Macar Kültür Yılı sergisi için 70 m2'lik bir alan oluşturuldu. Burada 38 fotoğrafla Türk-Macar dostluk hikâyeleri ziyaretçilere sunuluyor. Ayrıca, Macar Parlamentosu ve Budapeşte Zincirli Köprü’nün resmedildiği 35 m2'lik bir yan alan da yer alıyor.

DOĞAL DOKUYA UYUMLU PEYZAJ
Parkın 330 m2'lik şelalesi yenilendi ve falez taşlarıyla çevrildi. Ayrıca, havuzda dairesel bitki adaları oluşturulup palmiye dikildi. Ahşap iskele ve seyir alanı eklenerek parkın görsel zenginliği arttırıldı. Parka 20.000 adet mevsimlik çiçek, çeşitli ağaçlar ve çalılar dikildi.

GENÇLER VE ÇOCUKLAR UNUTULMADI
II. Ferenc Rákóczi heykelinin arkasında sanatsal aktiviteler için bir amfi alanı oluşturuldu. Parkta 600 m2'lik çocuk oyun alanları yapıldı ve çeşitli oyun grupları eklendi.

PATİ PARK KÖPEK EĞİTİM PARKURU
Parkta yapılan en yenilikçi çalışmalardan biri de Pati Park Köpek Eğitim Parkuru. Hayvan severlerin büyük beğenisini kazanan bu alanda köpekler için çeşitli egzersiz ve oyun alanları bulunuyor.

Park
Doğa-Kültür Turizmi
Süleymanpaşa İlçesi sahil dolgu alanında bulunmaktadır. Toplu taşıma ve özel araç ile ulaşım mümkündür.
Tekirdağ Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 84    Eklenme Tarihi : 12 Temmuz 2024 Cuma    Güncellenme Tarihi : 12 Temmuz 2024 Cuma