­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Tokat

Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Konut
Yapılan Onarımlar Onarım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Bey Hamam Sokakta yer alan, zemin+ara kat+bir katlı yapı, üç taraflı odalı dış sofalı plan tipinde inşa edilmiştir. Sokağa açılan çift kanatlı ahşap giriş kapısı üzerinde büyük boyutlu aydınlık penceresi bulunmaktadır. Kapının iki yanında biri yatay biri dikey iki dikdörtgen pencere yer almaktadır. Birinci kat çıkmaların tam köşede yer aldığı iki çıkmaya sahiptir. Çıkmaların ön yüzünde üçer dikdörtgen pencere, yan yüzlerinde birer dikdörtgen pencere bulunmaktadır. Sokağa bakan cephede çıkmaların ortasında kalan bölüme üç dikdörtgen pencere yerleştirilmiştir. Alaturka kiremitle örtülü kırma çatının altı içe eğimli saçakları, ahşap kaplamalıdır.